ПОГЛЕДНЕТЕ Панорамски приказ на неколку локации на Крушево

Од веб порталот macedoniafromabove.mk подготвија нови 360 степени панорами од неколку локалитети на Крушево:

  • Поглед на градот,
  • Крушевско Езеро
  • Крст на Св. Преображение,
  • Скијачки центар Станич
  • Мечкин Камен,
  • Споменик Илинден,
  • Спомен куќа „Тодор Проески“,
  • Споменик Слива,
  • Полетувалиште за параглајдинг,
  • Црквите Св. Никола, Св. Преображение и Св. Богородица

Панорамите од овие локалитети погледнете ги на следниот линк.

Share on:

Секој слободен ден нова мото тура

Доцното лето е атрактивно за многу активности меѓу кои и мото турите. Нашите другари моторџии и денес се на разноликите предели на Крушево и ја истражуваат околината на мотор.

Денеска моторџиите се на пределот од скијачкиот центар Станич, кон крушевското село Острилци, манастирот во околината на с. Журче и се завршува преку Бирино до Мечкин Камен.

Денешната тура, која е во тек додека го пишуваме овој напис, е искористување на слободното време за ваква високо адреналинска активност. Тоа покажува дека Крушево е без малку совршена дестинација за активен одмор, за одмор со можности за ниско и високо адреналински активности.

Крушево е место каде што батериите можете да ги наполните преку мото тури, вело и планинарски, пешачење или возење четирицикл, параглајдинг и друго.

Крушево – твојата дестинација за активен одмор.

Share on:

Од срце за Тоше – на велосипед низ цела Македонија во чест на музичката ѕвезда

И оваа година Тиквешки точакџии од Кавадарци ќе возат до Крушево во често на Тоше Проески. Драган Јованов, Марјан Хаџи Мустафов, Марјан Кузманов, Џоке Милевски и Арол Гечев се јунаците кои ќе возат низ цела држава во времетраење од 5 дена за да пристигнат во Крушево.

Оваа година заради состојбата со коронавирусот возењето во чест на Тоше ќе биде само на територија на Македонија, а не како претходно од Нова Градишка.

Поаѓањето е во недела на 20-ти септември, а ќе финишира на 25-ти пред спомен куќата „Тоше Проески“.

На линкот подолу погледнете го најавното видео.

https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=650914472513712&external_log_id=11a04e9a-6d9c-44aa-a176-0a2621cab9bb&q=%D1%80%D1%82%D0%BA

Share on:

На мото тура во Крушево

Крушево и околината се одлични за велосипедизам, планинарење, собирање билки, но исто така и за мото тури.

Нашите другари Таки Јуца, Ташули Стојкоски, Валентин Мургоски и Стефан Новески речиси секоја недела ги користат пределите околу Крушево за тура со нивните мотори.

Мото турите се уште еден извор на адреналин во Крушево.

Најчесто главната цел на турата е врвот Мусица на 1788 метри надморска висина до кој се доаѓа користејќи ги земјените и т.н. стари патишта во Крушево.

Турата започнува од месноста Гумење и се движи по стариот пат за манастирот Св. Преображение. Од манастирот мото турата продолжува по нагорнините кои водат се до врвот.

Турата може да се движи и од Мечкин камен преку околината на и самиот ски центар. По патот се поминува низ трла, историски споменици како Слива, предели со билки и др.

Во оваа тура се опфаќаат многу предели на околината на Крушево, дури и подалечни делови кои се граничат со Македонски Брод и селата како Св. Митрани.

Ако сте љубители на мотори и невообичаена доза на адреналин тогаш искористете ги пределите опишани погоре.

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)