Крушево блиску до целосен рестарт

Крушево е многу блиску до целосен рестарт. Најголемиот дел од пицериите и рестораните работат со достава, а според најавите се очекува за многу брзо целосно отворање на угостителските објекти.

Од угостителските објекти кои работат со достава уште пред првомајските празници се следниве:

Пицерија Скар
Гостилница Марчело
Ресторан Шапе
Пицерија Рома
Етно гостилница
Ресторан Мета

Исто така, пред неколку дена и клуб Планет започна да работи со „Coffee to go“.

Крушево се подготвува за Вас. Крушево е вистинската домашна дестинација за ова лето #ДомаСиЕДома

Share on:

Песните на Тоше одекнуваат во центарот на Крушево

Уредувањето на Улицата на Тоше продолжува со поставување на озвучување од каде што се слушаат безвременските песни на Тоше. Погледнете го видеото и почувствувајте ја атмосферата. Уште подобро – дојдете во Крушево и слушнете ги неговите песни и почувствувајте го неговото присуство.

Проектот за уредување на Улицата на Тоше започна со засадување дрвца и цвеќиња и поставување на систем за озвучување од каде се слушаат песните на Тоше. Општина Крушево и Платформата за развој на туризмот продолжуваат со уредување на оваа улица.

Share on:

Олимпискиот спорт спортско качување достапен и во Крушево

Со поставувањето на карпата за искачување во спортската сала во Крушево градот станува уште попривлечна дестинација од аспект на понуда на модерни алатки за спорт и авантуристички туризам. Спортското качување станува олимписки спорт и за прв пат се воведува на олимписките игри во Токио 2021 година, а со поставувањето на карпата за искачување овој спорт е достапен за туристите во Крушево.

Проектот на општина Крушево со посебен фокус на карпата за искачување е избран за проект на неделата. Еве што пишуваат од официјалната „Фејсбук“ страница на Проектот за локална и регионална конкурентност.

„Спортското качување за првпат ќе биде воведено како спорт на летните Олимписки игри кои се одржуваат 2021 година во Токио, а болдерингот ќе биде една од трите негови дисциплини.

Фото: Проект за локална и регионалн конкурентност

Болдеринг е спортска дисциплина која обично се изведува на карпи високи до 6-7 метри, без никаква помошна опрема, а за заштита од повреди се користат единствено душеци, кои се поставуваат под карпата на која се качува натпреварувачот. #LRCP #ЕУзаТЕБЕ #ПотпроектНаНеделата“, стои во објавата.

Поставувањето на карпа за искачување е во рамки на пот-проектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ кој е финансиран од ЕУ, а го имплементира општина Крушево со крајна цел збогатување на авантуристичката понуда и привлекување поголем број на авантуристички туристи.

Share on:

Како да се регистрирате на Викенд во Крушево?

Уште од првиот ден веб платформата Викенд во Крушево забележува голема популарност. Тоа е единственото што треба да го знаете за да се регистрирате со вашата услуга на нашиот веб сајт.

Доколку сакате вашите апартмани, вила, ресторан, пицерија, кафеана, хотел и друго да имаат свое место на Викенд во Крушево – вашиот онлајн туристички водич направете го следново:

  1. Испратете ни инфо за вашиот производ или услуга (тип на услуга, назив, локација, цени и сл.)
  2. Испратете ни неколку фотографии,
  3. Испратете ни Ваши контакти.

Информациите испраќајте ги на нашиот мејл vikendvokrusevo@yahoo.com или на „Фејсбук“

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)