Ресторан ,,Крушевска Одаја”

Градот Крушево има голема бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафеани и ресторани, неколку пицерии, кафулиња и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претежно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафулињата, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Доколку сте љубители на етно-стилот и традицијата, несомнено нема да згрешите ако го посетите ресторанот “Крушевска одаја”, релативно нов ресторан кој работи неколку години, но е уникатен најпрво по изгледот, а потоа и по храната.

Ресторанот се наоѓа непосредно до спомен куќата на нашата ѕвезда Тоше Проески. Таму ќе вкусите голем број на крушевски специјалитети подготвени од вештите раце на крушевските жени, а секако атмосферата ја надополнуваат и забавите со жива музика!

Share on:

Ресторан ,,Либра”

Градот Крушево има солидна бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафани и ресторани, неколку пицерии, кафичи и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претеќно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафичите, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Моментално најнов ресторан во градот кој е изграден во сосема модерен стил, кој веќе почнува да е препознатлив. Сместен е веднаш позади спомен куќата на Тоше Проески, а во склоп на ресторанот има и апартмани каде може да се ноќева, кои се исто нови и модерни. Посетете го ресторанот и апартманите и уживајте во мирот на една од најдобрите локации во Крушево.

Share on:

Гостилница ,,Марчело”

Градот Крушево има солидна бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафани и ресторани, неколку пицерии, кафичи и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претеќно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафичите, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Кога се искачувате по познатите крушевски скали, по денешната улица “Тоше Проески”, од десната страна веднаш ќе ја забележите гостилницата “Марчело” која работи веќе неколку години. Доколку патот ве води натаму, штета е ако не го пробате традиционалниот крушевски ќебап, уникатен рецепт и занает кој е стар стотина години, како и многу други јадења и специјалитети, надополнети со забави и жива музика!

Share on:

Пицерија ,,Скар”

Градот Крушево има солидна бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафани и ресторани, неколку пицерии, кафичи и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претеќно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафичите, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Оваа пицерија моментално е една од најстарите пицерии во градот. Се наоѓа во срцето на Крушево, на самиот крушевски плоштад, непосредно до црквата “св. Никола”. Речиси и да нема некој кој бил таму, а не си поминал прекрасно во убавиот етно амбиент, кој неодамна е проширен со дел кој е во модерен стил така што имате можност за избор. За храната нема потреба и да се зборува, тоа е нешто проверено во кое уживаат многу генерации. Наша препорака е, ако одите во оваа пицерија задолжително да го пробате нивниот специјалитет – пита “Скар”.

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)