Параглајдингот како вистинска атракција, секоја година меѓународни првенства со стотици учесници

Едно од поголемите меѓународни првенства во параглајдинг кои се одржале во Крушево изминативе неколку години, а да не е од редот на Европско или Светско првенство, беше Македонско-унгарско пред-светско првенство кое се одржа во месец август, 2018-та година. Ова првенство беше најава и подготовка за 16-тото Светско првенство кое се одржа во истиот месец една година подоцна.

Македонско и Унгарско пред-Светско првенство, 2018

Македонското и Унгарско параглајдинг првенство дел од пред Светските првенства 2018 се одржа во Крушево од 5-ти до 11-ти август со 134 учесници. Дополнително, во исто време на полетувалиштето на Мечкин Камен имаше уште стотина рекреативни параглајдеристи кои го исполнуваа небото со различни бои. 

Минатата 2019 година сезоната за параглајдинг практично започна уште во април месец и траеше до ноември, така што сезоанта за параглајдинг и змајарство трае и до 7 месеци во текот на година. По Светското првенство за параглајдинг во 2021 година претстои Светско првенство во змајарство.

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)