Како да си поминеш убаво во Крушево во 2023?

Крушево и без снег атрактивно! Доказ се бројните туристи секој ден во Новата година.

2023-та носи многу возбуда во Крушево, а почетокот на истата покажува дека Крушево станува се повеќе атрактивно. Сега не зависиме од снег, или пак ја делиме сезоната на лето и зима. Се е во едно. Крушево е се во едно во секој месец од годината.

Изминуваат 17 дена во Новата година. Туристите се присутни секој ден. Тие го поминуваат својот одмор овде, без оглед на временските услови.

Од прошетки, преку посета на споменици до забави на ски терените и уживање на гости кај угостителите… Згусната агенда на секој посетител оваа година. Љубителите на Крушево очигледно е дека уживаат во нашиот град. Можеби повеќе би уживале со снег, но природата, настаните, празничкиот дух и локалитетите го прават Крушево привлечно за посетители.

Бројни туристи се тука од понеделник до недела. Тоа значи дека Крушево расте од туристички аспект. Многу од вас веќе се уверија во тоа на почетокот на 2023…

…..

Во 2023 навистина ќе биде возбудливо. Се очекуваат дури 10 параглајдинг првенства, традиционалните настани кои се одржуваат (When in Krusevo, 10 дена Крушевска Република, Крушево низ корија, пливачки маратон, трки во трчање…), но и авантуристички тури со оф роуд возила, смотра со илјадници учесници и многу други.

Крушево и само Крушево во 2023-та година!

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)