Октомври е месецот на Тоше, научивме убава лекција

Октомври е месецот на Тоше во Крушево. Последниот концерт на 5-ти октомври и трагичната смрт на 16-ти октомври се одбележаа со концерт и традиционалниот маратон од Нова Градишка до Крушево.

Тоше живее со нас. Живее благодарение на овие настани, но и заради заложбата на неговите пријатели, фанови, поддржувачи и младите. Заслужни најмногу се оние млади кои го негуваат искрено споменот за Тоше и со срце отворено ги пречекуваат маратонците со рози.

Маратонците, пак, се херои. Херои се затоа што со доаѓањето во Крушево го носат духот на Тоше, предизвикуваат чувство на тага, но и среќа што вечно ќе го паметиме нашиот пејач, другар, човек со ангелски глас.

Да се вратиме на концертот. Организиран волонтерески. Неговите колеги настапија на сцената во Крушево и му ја исполнија желбата на Тоше тој да одржи свој концерт во неговото родно место. Тошевото име на денот на неговиот последен концерт донесе луѓе од цела држава, а гласот за овој настан се ширеше по природен пат, благодарение на неговата харизма која уште ја чувствуваме. Тоше навистина живее меѓу нас и затоа овие настани брзо доаѓаат до ушите на луѓето.

Овој месец октомври беше посебен за Крушево. Исполнет со овие два настани кои ни’ побудија чувства, го оживеаа споменот за Тоше и научивме убава лекција, а тоа е дека убавиот глас, добрината и позитивната енергија се шират брзо и никогаш не умираат.

Розите за Тоше тоа неделно пладне беа послани пред маратонците и тие физички се отстранија, но нивната трага ќе остане.

Тоше засекогаш!

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)