Сончево и убаво, сте поминале тука?

Се наоѓаме во еден период во кој се случуваат големи временски промени. Ако, минатиот викенд го искористивме за прошетка, наредни викенди веројатно е дека ќе имаме мали наноси од снег. Но, останува да видиме.

Пределот кој води до историската локација Слива, а потоа и до манастирот Св. Преображение беше едно од местата за прошетка овој викенд. Покрај популарното место како Крушевско Езеро, овој пат нуди одлични чувства кои се побудени од околината.

Кога поминувате покрај Гумење и се упатувате во нагорен правец кон детското одморалиште некогаш викано Шула Мина, а денес викано Бегова Корија доаѓате до еден предел кој е тунел од есеснки лисја.

Влегувате во тој дел од околу 500 метри и имате чувство дека сте заштитени од се што е надворешно благодарение на дрвјата и пожолтените и портокалови есенски лисја. Овој предел го одите со главата подигната нагоре, а обувките ви чекорат во море од натрупани слоеви од лисја.

Изминатиот викенд ни понуди убаво време кое гостите во Крушево го искористија за прошетка. Самите крушевчани ја одминаа кафе дружбата, која е традиција во викенд денови, и го искористија претпладнето и раното попладне за прошетка.

Викендот што ни претстои не ни ветува убаво време, се очекуваат дождови, а можеби и нови снегулки, но крушевската кујна е тука да ви понуди подеднакво убав престој во нашиот град. Затоа, Ве очекуваме!

Пишува: Сотир Габелоски
Фото: Викенд во Крушево®

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)