Хуманоста на Тоше ја продолжуваме

По 14-ти пат се одржа ултрамаратонот во чест на Тоше Проески, а спомен куќата „Тодор Проески“ на 16 октомври започна со хуманитарна акција која ќе трае се до 25 јануари.

Покрај пеењето она што Тоше најдобро го правеше беа добрите дела и поттикнувањето насмевки. За да се продолжи неговото добро дело спомен куќата започна со хуманитарна акција која започна од денот на неговата смрт и ќе трае се до роденденот на Тоше.

На влезот на спомен куќата Тодор Проески поставена е кутија за донација на парични средства. Ќе се собираат до 25-ти јануари 2022-ра година, а истите ќе се донираат во хуманитарни цели. Целта е ваквата активност да биде традиција и да се помогне секаде каде што е потребно.

На 16-ти октомври беа пречекани маратонците со рози кои беа оставани покрај патот при поминување на учесниците во ултрамаратонот. Исто така, во спомен куќата се одржа работилница и изложба насловена како Од зрно песок до мозаик.

Вечна слава на Тоше!

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)