Од ски центар до место за сите сезони

Ски центарот Станич навистина прераснува во место за 4 сезони. Ако зимата се качувавме со жичарницата на ноќно скијање, деновиве тоа го правиме за да направиме прошетка, да го пробаме авантуристичкиот парк и остантите искуства на ова место.

Минатиот викенд се упатив кон жичарницата. Информиран бев дека работи и може да се користи од утрото, па се до 16 часот. Купив карта која вклучува користење и на ресторанот на Станич. Навистина, добра понуда!

Возењето со жичарницата е навистина убавина. Ние, крушевчани, жичарницата ја поистоветуваме со зима и ова е ново искуство. Но, навистина доживувањето беше едно од централните овој ден 😀

По симнувањет од жичарница следува спуштање до ресторанот каде што може да се почне со кафе и закуска или пак може да се проба возење со Go – cart или тестирање на авантуристичките способности во авантуристичкиот парк – спуштање на јаже, искачување карпа и друго. Ова место има и кошаркарски терен, така што спортските потреби можат да бидат целосно задоволени.

Мојот престој продолжи со закуска во ресторанот, кратка прошетка и спуштање со жичарницата. Спуштањето е уште поубаво искуство. Додека сте во воздух, но и штом стапнете на земја се чувствувате ослободен, релаксирано, сите мускули ви се разлабавени.

Станич е наше место за било кое време. Секогаш со содржини за да го направат престојот во Крушево поубав. Време е за четири сезонска авантура.

Пишува: Сотир Габелоски

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)