Од срце за Тоше – на велосипед низ цела Македонија во чест на музичката ѕвезда

И оваа година Тиквешки точакџии од Кавадарци ќе возат до Крушево во често на Тоше Проески. Драган Јованов, Марјан Хаџи Мустафов, Марјан Кузманов, Џоке Милевски и Арол Гечев се јунаците кои ќе возат низ цела држава во времетраење од 5 дена за да пристигнат во Крушево.

Оваа година заради состојбата со коронавирусот возењето во чест на Тоше ќе биде само на територија на Македонија, а не како претходно од Нова Градишка.

Поаѓањето е во недела на 20-ти септември, а ќе финишира на 25-ти пред спомен куќата „Тоше Проески“.

На линкот подолу погледнете го најавното видео.

https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=650914472513712&external_log_id=11a04e9a-6d9c-44aa-a176-0a2621cab9bb&q=%D1%80%D1%82%D0%BA

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)