Матерка

Покрај тука што на овие простори расте Матерката се користи широко како чај. Во себе содржи состојќи кои помагаат во работата на бубрезите и ги прочистуваат.

Оваа билка е особено вкусна како чај и топло ви ја препорачуваме да ја наберете во околината на Крушево и да ја вкусите.

DCF 1.0
Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)