Ресторан ,,Под Липите”

Градот Крушево има завидна бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафани и ресторани, неколку пицерии, кафичи и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претеќно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафичите, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Во самиот центар на градот, на самиот градски плоштад се наоѓа ресторанот “Под липите”. Ресторан кој вреди да се посети, најпрво поради вкусната скара и добриот амбиент кој е проследен со звуците на крушевските музичари кои ви свират тивко на уво и прават одлична атмосфера.

Тука ќе најдете одлична скара со уникатни додатоци како гиро лепче и уникатно подготвени специјалитети како селска тава и пастрмалија.

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)