National Geographic со препорака: Пробајте параглајдинг во Крушево

Во објавата „Истражете ги 10-те македонски најдобри природни и историски богатства“ Национална Географија го отсликува Крушево како совршена дестинација за параглајдинг авантура.

Во објавата стои дека Крушево е највисокиот град во Македонија и како дел од долината Пелагонија има одлични услови за летање со падобран.

Обоени крила го обојуваат небото како со четкичка за боење – се виорат, искачуваат и едриличат. Условите се толку добри што Светската воздухопловна федерација во 2016 овде го одржа Европското првенство во параглајдинг.“, стои во написот на овој светски познат интернет сајт.

Прочитајте го целиот текст на линкот: https://www.nationalgeographic.com/travel/destinations/europe/macedonia/top-10-things-to-do-in-macedonia/

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)