ПРЕДЛОГ ТУРА ЗА ВИКЕНД: Гумење – Бегова Корија – ски центар Станич

Пред нас е уште едеn викенд, се надеваме сончев, секако, и истиот треба да го поминете најубаво што можеме.

Тогаш, ви ја предлагаме следнава тура за овој викенд.

Од каде што сте сместени тргнете кон „Гумење“. По пат купете си вода (предлог: маркет Џокере). Кога ќе ја здогледате спомен куќата „Тодор Проески“ продолжете право со што таа ќе дојде од Вашата десна страна. Ја одминувате и продолжувате кон детското одморалиште „Бегова Корија“.

Ја одминувате Бегова Корија и навлегувате во тунелот од шума. Стигнувате до чешмата викана „АРМ“ и се исклучувате од главниот пат.

Зафаќате по земјениот пат и на „прва крстосница вртите лево. Патот ќе ве одведе до Станич. Ви препорачуваме да испиете кафе или топло вино во Брвнара Шапе или ресторан Алто.

Ресторан Алто

Можете да се вратите по истиот пат или да искористите жичарница.

Оваа пешачка тура е во групата „лесни“ и ја препорачуваме за сите возрасти.

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)