Ресторан Мета

Градот Крушево има голема бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафеани и ресторани, неколку пицерии, кафулиња и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претежно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафулињата, но во последните неколку години популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Во непосредна близина на локалните кафулиња кои ги организираат најдобрите вечерни журки се наоѓа ресторан Мета со привлечен амбиент и големо мени со вкусна храна. Ресторанот, поточно, се наоѓа на Улицата на Тоше и околината е уште една причина да ја посетите и летната тераса на овој ресторан.

Share on:

Етно гостилница

Градот Крушево има голема бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафеани и ресторани, неколку пицерии, кафулиња и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претежно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафулињата, но во последните неколку години популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Етно гостилница е едно традиционално место во центарот на Крушево каде што ќе пробате вкусна скара и многу други специјалитети карактеристични за ова поднебје. Етно амбиентот е одлика на ресторанот и оттука вашиот апетит дополнително ќе нарасне.

Share on:

Пицерија ,,Андора”

Градот Крушево има завидна бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафани и ресторани, неколку пицерии, кафичи и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претеќно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафичите, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Уште една добро позната крушевска пицерија која се наоѓа во центарот на градот, каде можете да уживате во убавата пица и специјалитети кои се подговуваат веќе долги години. Дефинитивно нема да згрешите ако ја посетите и оваа пицерија и едноставно да уживате во добрата услуга и забавите со жива музика.

Share on:

Ресторан ,,Под Липите”

Градот Крушево има завидна бројка на угостителски објекти, меѓу кои: три хотели (од кои два моментално се во функција), поголем број на кафани и ресторани, неколку пицерии, кафичи и еден ноќен клуб. Ноќниот живот претеќно во летниот период нуди доста различни видови на забави, главно во кафичите, но во последните неколку години доста популарни за излегување се и рестораните и пицериите кои исто така нудат своја програма.

Во самиот центар на градот, на самиот градски плоштад се наоѓа ресторанот “Под липите”. Ресторан кој вреди да се посети, најпрво поради вкусната скара и добриот амбиент кој е проследен со звуците на крушевските музичари кои ви свират тивко на уво и прават одлична атмосфера.

Тука ќе најдете одлична скара со уникатни додатоци како гиро лепче и уникатно подготвени специјалитети како селска тава и пастрмалија.

Share on:
Викенд во Крушево

Викенд во Крушево

error

Уживате во нашиот сајт? Споделете да дознаат и другите. :)